«Πάνοπλη» είναι φέτος η «Ενωση Μεσσηνίας» για τις επιδοτήσεις – Από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων σε 28 σημεία στη Μεσσηνία

Ξεκινάει κανονικά τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων από τους παραγωγούς για την ενιαία ενίσχυση του 2018. Ηδη από χθες η Ενωση Μεσσηνίας «δοκίμασε» το σύστημα και είναι πανέτοιμη και «πάνοπλη» για την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παραγωγών χωρίς ταλαιπωρία και με το μικρότερο δυνατό κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, το οποίο θα μπορούν είτε να πληρώσουν τώρα, είτε να το συμψηφίσουν με την προκαταβολή της επιδότησης τον Οκτώβριο. Παράλληλα θα έχουν πολλές επιλογές με διευκολύνσεις και προσφορές στην προμήθεια εφοδίων.

Η μεγάλη επιτυχία της περσινής διεκπεραίωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα από την Ενωση Μεσσηνίας, την κατέταξε πανελληνίως στην κορυφή και αυτό αποτελεί μεγάλη εγγύηση για τον παραγωγικό κόσμο της Μεσσηνίας ώστε να αποφεύγει «περιπέτειες» καθυστερήσεις και μεγαλύτερο κόστος από ευκαιριακούς φορείς ή ιδιώτες που δεν διαθέτουν όμως ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, ούτε τη δυνατότητα επιτυχούς διεκπεραίωσης, κάτι που είχε πολλά αρνητικά αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία στοίχισαν σε παραγωγούς που «πειραματίστηκαν».

ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η διαδικασία για το 2018 των υποβολών αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, που ξεκίνησε στην Ενωση πιλοτικά χθες και θα ξεκινήσει κανονικά από την Δευτέρα και καλό θα είναι οι παραγωγοί να σπεύσουν έγκαιρα να τακτοποιήσουν την ουσιαστική αυτή διαδικασία.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας είναι πανέτοιμος εδώ και καιρό σε συνεργασία με το ΓΕΑ Επιχειρείν έχει προετοιμάσει και καταρτίσει όλο το προσωπικό, σε όλα τα καταστήματα, ούτως ώστε από Δευτέρα να υποδεχθεί όλους τους Μεσσήνιους παραγωγούς.

«Φέτος είναι μια ιδανική χρονιά με δεδομένο ότι το σύστημα ανοίγει νωρίς, οπότε κάνουμε μια έκκληση στους παραγωγούς να σπεύσουν από νωρίς να εξυπηρετηθούν ως προς την υποβολή της αίτησης της ενιαίας ενίσχυσης για να μην έχουμε ούτε φαινόμενα συνωστισμών ούτε να περιμένουμε τις τελευταίες ημέρες έτσι όπως πρέπει», αναφέρει σε δηλώσεις του στη «Φ» ο διευθυντής της Ενωσης Γιάννης Πάζιος.

«ΠΑΝΟΠΛΑ» ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

«Ο Συνεταιρισμός, με όλο του προσωπικό θα είναι από Δευτέρα σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Πύλο, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και στον Μελιγαλά και μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν όλα τα κέντρα στις περιοχές που ανοίγουμε κάθε χρόνο όπως: Θουρία, Κάμπος, Καρδαμύλη, Ανδρούσα, Αριστομένης, Πεταλίδι, Άγ. Ανδρέας, Κορώνη, Χαρακοποιό, Βλαχόπουλο, Μεθώνη, Χώρα, Κοπανάκι, Διαβολίτσι, συνολικά 28 σε όλη τη Μεσσηνία, ούτως ώστε ακριβώς στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς, γλιτώνοντάς τους, τρόπον τινά, και από το κόστος της μετακίνησης», σημειώνει με έμφαση ο Γιάννης Πάζιος.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όπως εξηγεί η Ενωση Μεσσηνίας: «Απαιτείται ένας συγκεκριμένος 6ψήφιος αριθμός, ο οποίος προκύπτει με την χρήση των κωδικών TAXIS, αυτό είναι ίδια διαδικασία.

Η αλλαγή που υπάρχει φέτος είναι πως όσοι έχουν ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια με μισθωτήρια, είτε σκοπεύουν τώρα να υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση, είτε να νοικιάσουν, είτε έχουν ήδη, θα πρέπει να καταχωρηθεί μέσα στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ο αριθμός ΑΤΑΚ (σ.σ. Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου). Αυτό σημαίνει πως όσοι παραγωγοί έχουν στις αιτήσεις τα προηγούμενα χρόνια υποβάλει μισθωτήρια θα πρέπει να προσκομίσουν και το Ε9 του ιδιοκτήτη του κάθε αγροτεμαχίου, ούτως ώστε να καταχωρηθεί μέσα αυτός ο αριθμός.

Η μη σωστή καταχώρηση ή η μη καταχώρηση συνεπάγεται πως το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο δεν θα επιδοτηθεί.

Επειδή υπολογίζουμε για όλη την Ελλάδα ότι θα είναι περίπου 6 εκατομμύρια αυτά τα αγροτεμάχια που θα πρέπει να περαστεί μέσα ο αριθμός ΑΤΑΚ, γι’ αυτό και απευθύνουμε έκκληση στους Μεσσήνιους παραγωγούς να σπεύσουν από τη Δευτέρα στα καταστήματα της Ένωσης, όπου θα ενημερωθούν για κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας ώστε να υποβληθεί η αίτηση με επιτυχία προς αποφυγή τυχόν λαθών ή της όποιας ταλαιπωρίας».

  • Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2018 ημέρα Τρίτη, ενώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, θα επιβληθεί ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων).

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ