Την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν στην Αφρίν με τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του Ταγίπ Ερντογάν με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε κρίση, οι γείτονές μας επιλέγουν να στήσουν νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο το οποίο “μεταφέρεται” και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού Σώματος, είχαμε κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης με την ελληνική κυβέρνηση, την Κομισιόν, το State Department αλλά και την Ιταλία, να μπαίνουν στον χορό των απαντήσεων προς τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος προέβη το πρωί της Τρίτης σε μια ιδιαιτέρως προκλητική ομιλία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, “έδειξε” τους λόγους για τους οποίους στήθηκε το σκηνικό στα Ίμια. “Οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο και οι καιροσκοπικές απόπειρες στο Αιγαίο πρέπει να τελειώσουν. Προειδοποιούμε να μην κάνουν το λάθος βήμα στο Αιγαίο και την Κύπρο”, είπε, ξεδιπλώνοντας τα πλάνα του για το διπλό μέτωπο που ανοίγει προς τη Δύση. Στο “μπλοκάρισμά” του προς τις έρευνες και τις εξορύξεις, αναφέρθηκε άλλωστε και ο γερμανικός Τύπος με εκτενή ρεπορτάζ του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο News247.gr