Με επιτυχία οδεύει προς την κορύφωσή του την Καθαρά Δευτέρα το 158ο Καρναβάλι της Μεσσήνης

Στη Μεσσήνη, χτυπά όπως κάθε χρόνο, η… καρδιά του καρναβαλιού της Μεσσηνίας, με τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη και συνεχίζονται δυναμικά, να μετρούν πια, 1589 συνεχόμενα χρόνια!

Χθες, η πλατεία της πόλης, πλημμύρισε παιδικές φωνές και χαμόγελα, με το πάρτυ για τα παιδιά, στα οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο Δήμος, πραγματικά ξεχωριστό! Φέτος, «οδηγός» του καρναβαλιού, είναι ο ταύρος, ο οποίος όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου,  συμβολικά, οπλίζει τους πάντες στην περιοχή, με δύναμη, ενώ ξεχωριστό είναι και το… άρωμα από το musical που με επιτυχία «φιλοξένησε» ο καλός, παλιός ελληνικό κινηματογράφος,  «Γοργόνες και μάγκες».
Οι επισκέπτες, την επόμενη εβδομάδα, όσο πλησιάζει η κορύφωση των Αποκριών, αναμένονται πολλοί και στη Μεσσήνη, με τα πρώτα μηνύματα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. «Έχουμε καλά μηνύματα από τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο για την περιοχή μας», δήλωσε η Γωγώ Παναγοπούλου, μιλώντας για την 158η διοργάνωση, η οποία είναι μια ακόμη… σφραγίδα στο μεγάλο αυτό θεσμό για την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά καρναβάλια της Ελλάδας. «Είναι ένα καρναβάλι που πλέον έχει ξεπεράσει το θεσμό και έχει γίνει βίωμα για πολλές γενιές σε αυτήν την πόλη, γι’ αυτό και φέτος, η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η αξία του, εδραιώνεται στο πέρασμα των χρόνων», ανέφερε η κα Παναγοπούλου, που στάθηκε στις πολλές συνεργασίες με συλλόγους και φορείς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και κάλεσε όλους σε συμμετοχή. «Θέλουμε να φορέσουμε τις… καλές μάσκες, τη μάσκα της αισιοδοξίας και του χαμόγελου, ξεπερνώντας έστω και για λίγο, έστω και μέσα από αυτό τον… πλασματικό κόσμο, τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας», δήλωσε η αντιδήμαρχος η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην κορύφωση της διοργάνωσης που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα. «Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, έχουμε τις φωτιές στις γειτονιές, τον «Τυρή και Ταραμά» και το «Φάγατε; Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών και φυσικά, την Καθαρά Δευτέρα την κορύφωση! Αυτό είναι άλλωστε που μας ξεχωρίζει ως καρναβάλι. Το πρωί, θα έχουμε την αναβίωση της αναπαράστασης της δίκης και του απαγχονισμού της «γριάς Συκούς» από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μεσσήνης και τέλος, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι», ανέφερε η κα Παναγόπουλου, η οποία επεσήμανε πως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τους Vegas.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ