Σ’ αυτήν τη μακαρονάδα το μυστικό και η τέχνη είναι στον κιμά, που θα καβουρδίσετε καλά και με υπομονή και θα αρωματίσετε με διάφορα μπαχαρικά. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο!

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:40′

Έτοιμο σε:50′

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι (κατά προτίμηση Νο6)
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό αρωματικό
1 κουτ. γλυκού μαυροπίπερο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι

Διαδικασία

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει και να γυαλίσει.

Ρίχνετε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα και με επιμονή και υπομονή αρχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς και να έχει διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.

Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και αλάτι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αφήνετε τον κιμά να βράσει καλά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και τότε κλείνετε τη φωτιά. Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι για 7-9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα μακαρόνια. Σουρώνετε, ζεματίζετε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο βούτυρο και σερβίρετε τα μακαρόνια σε στρώσεις μέσα σε πιατέλα, εναλλάξ με κιμά και τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena jeffrey

Πηγή: olivemagazine.gr