Δύο συμβόλαια θανάτου στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον απότακτο αστυνομικό

Ο απότακτος αστυνομικός που εκτέλεσε τον αρχηγό της αλβανικής μαφίας στα Τίρανα πίσω (;) από δολοφονίες στην Αθήνα!

Εξελίξεις και στην Ελλάδα σηματοδοτεί η εκτέλεση του αρχηγού της αλβανικής μαφίας Ντεβίς Κάσμι από έναν Ελληνα απότακτο αστυνομικό στο κέντρο των Τιράνων, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. τη συνδέει με τις δολοφονίες στην Αθήνα δύο ατόμων που είχαν στενή σχέση με τον αρχηγό της αλβανικής Ντρανγκέτα και ζητάει ενημέρωση από την αλβανική αστυνομία.

Ο 45χρονος Ελληνας Ε.Ε., ο οποίος είχε αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. το 2012, όταν είχε κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, είχε βρει τα τελευταία χρόνια καταφύγιο στη γειτονική χώρα, όπου φέρεται ότι είχε συνδεθεί με την οργάνωση του Ντεβίς Κάσμι. Ο Αλβανός άρχοντας του υποκόσμου θεωρούνταν ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης, καθώς, έπειτα από έναν αιματηρό πόλεμο, η οργάνωσή του είχε καταφέρει να αποκλείσει από το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών την περιβόητη ιταλική οργάνωση Ντρανγκέτα και να αναλάβει τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στενοί δεσμοί

Ο πρώην αστυνομικός φέρεται ότι είχε τα τελευταία χρόνια στενούς δεσμούς με την οργάνωση του Κάσμι και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να τον προσεγγίσει και να τον δολοφονήσει μαζί με άλλους δύο Αλβανούς συνεργούς του, παρόλο που έπαιρνε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο, περικυκλωμένος από προσωπικούς φρουρούς. Σύμφωνα με τις αλβανικές Αρχές, ο 45χρονος Ελληνας φέρεται ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου με την υπογραφή ενός άλλου μαφιόζου, που είχε εκδηλώσει ηγετικές τάσεις και φιλοδοξούσε να πάρει την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών.

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του απότακτου, ο οποίος υπηρετούσε έως το 2012 στις Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άμεσα όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία από τους Αλβανούς συναδέλφους τους. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε δύο δολοφονίες που είχαν γίνει στην Αθήνα το 2016 και συγκεκριμένα ενός Ελληνα επιχειρηματία φερόμενου ως ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση κοκαΐνης, και ενός Αλβανού στην Κυψέλη, ο οποίος είχε αποδειχθεί πως διατηρούσε «επαγγελματική» σχέση με την οργάνωση του Κάσμι.

Τα δύο συμβόλαια θανάτου έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας σε σχέση με τη δολοφονία του Αλβανού «Εσκομπάρ», καθώς και τα δύο θύματα φέρεται ότι είχαν σχέση με την οργάνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο απότακτος αστυνομικός να είχε βάλει το χέρι του σε αυτές τις δολοφονίες! Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στα Τίρανα κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, προκειμένου να εξετάσει διά ζώσης τον 45χρονο πρώην συνάδελφό του.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ