Διευκρίνιση Γ. Κανέλη “προς αποφυγή παρεξηγήσεων” για το Εργατικό Κέντρο

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας του Αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, θα ήθελα να προβώ σε μια διευκρίνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει, μακράν αφορά το συγκεκριμένο όνομα που επέλεξε η Δημοτική Αρχή. Ως Έλληνες και εργαζόμενοι, με ευαισθησία για τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, τιμούμε και σεβόμαστε τη συμβολή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τόσο στο χώρο που με συνέπεια υπηρέτησε όσο και στους αγώνες του λαού, όπως τους αποτύπωσε στις ταινίες του «ημέρες του ‘36» και «Θίασος».

Η αντίθεσή μας αφορά αποκλειστικά στο χειρισμό και την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής, η οποία, καταπατώντας κάθε αρχή και αξία και κινούμενη εκ του πονηρού, σφετερίστηκε την προσφορά που της έγινε και θεώρησε νόμιμο δικαίωμά της να αποφασίσει τη μετονομασία του Αμφιθεάτρου του Ε.Κ. Καλαμάτας, χωρίς να ρωτήσει ούτε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο οποίος έστω και παράτυπα, είναι πλέον διαχειριστής μετά από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, ούτε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αγνόησε προκλητικά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο έχει χτιστεί αποκλειστικά με τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι και αποτελούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Γιώργος  Κανέλης
Γενικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ