Ανοιχτός σε διάλογο με την κυβέρνηση για το καλό της Μεσσηνίας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος!

Μπορεί να τους ασκεί συχνά κριτική, εκφράζοντας με το λόγο του την επίσημη θέση της Εκκλησίας και τεκμηριώνοντας επιστημονικά, την άποψή του για καίρια ζητήματα, όπως το Νομοσχέδιο για την επιλογή φύλλου και το Σκοπιανό, δήλωσε όμως ανοιχτός σε κάθε διάλογο για το καλό του τόπου και κυρίως των πολιτών.

Ο λόγος, για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον οποίο χθες το πρωί, επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης Γιάννης Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνίας Τάσο Πολυχρονόπουλο. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ενόψει του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη την επόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα 26και 27 Φεβρουαρίου, με τον κ.κ. Χρυσόστομο να δηλώνει πάντα πρόθυμος για συνεργασία, αφού όπως παρατήρησε, τα προβλήματα, είναι πολλά και σοβαρά.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας και της δομής της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των προοπτικών που μπορεί να δημιουργηθούν σε μια συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού σε κάθε νομό», ανέφερε ο ποιμενάρχης Μεσσηνίας, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση και τις δυνατότητες που ανοίγονται σε όσους θα συμμετάσχουν. «Θεωρώ ότι σε όλη αυτήν την προσπάθεια η παρουσία και ο λόγος της τοπικής Εκκλησίας μπορεί να είναι εποικοδομητική σε μια μελλοντική προοπτική», δήλωσε ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Βουλγαράκη. Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος της Οργανωτικής Επιτροπής της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, κ. Βουλγαράκης , εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε τον μητροπολίτη, τον οποίο χαρακτήρισε άξιο λειτουργό της Εκκλησίας. Πρόσθεσε δε, ότι ο λόγος  και ο ρόλος της τοπικής Εκκλησίας είναι σημαντικοί παράγοντες στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας και στη συνδιαμόρφωση απόψεων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα οδηγήσει στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Βουλγαράκης, είχε συνάντηση και με άλλους τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία με σκοπό την ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Συνεδρίου.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ