Έληξε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Η ομάδα κρατουμένων που διαμαρτυρήθηκε είχε ζητήσει διαπραγμάτευση με εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου και του ζήτησαν να μην υπάρξουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους. Ενώ οι διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει» για κάποια ώρα, οι κρατούμενοι ανακοίνωσαν μέσα από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου πως «υπήρξε επίσημη προφορική δέσμευση για θετική επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας (…) προς το παρόν αποφασίστηκε η αναστολή της σημερινής κινητοποίησης» ενώ προειδοποιούν: «είμαστε σε επιφυλακή πιο έτοιμοι και πιο ενωμένοι από ποτέ».

Η στάση των κρατουμένων ξεκίνησε στις 6:30, με αφορμή τη μεταγωγή Γιατζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία μάλιστα γινόταν λόγος για εξέγερση στον Κορυδαλλό: «Κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιατζόγλου».

Ο κρατούμενος, που βρίσκεται σε απεργία πείνας, κατηγορείται για την υπόθεση με το «τρομοδέμα» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον  πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Στη στάση συμμετείχαν οι κρατούμενοι της 1ης και της 4ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Οι συγκεκριμένες πτέρυγες έχουν πολλούς κρατούμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και συγκεκριμένα από τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Οι κρατούμενοι ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται κάποια κλειδιά τα οποία ισχυρίζονταν πως ήταν του φρουρού των φυλακών.

Στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκανε παρέμβαση και ομάδα κρατουμένων που βρίσκεται στις φυλακές για τρομοκρατία, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

gazzetta

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ