Άγριος και βίαιος ο θάνατος του βρέφους. Ποιος το πέταξε στο κάδο;Τι ερευνά η αστυνομία

Σάστισε ακόμα και η ιατροδικαστής! Είχαν στραγγαλίσει με τον ομφάλιο λώρο του το βρέφος που βρέθηκε νεκρό, πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών

«Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος δια τεμαχίου χάρτου», δήλωσε ο Πρόςδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή το βρέφος δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα. Ήταν αγοράκι, ζύγιζε 3,5 κιλά και είχε ύψος 50 εκατοστά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κτήνος δεν ήταν μόνο του στο λευκό αυτοκίνητο. Μαζί του, όπως όλα δείχνουν ήταν και η μάνα του βρέφους.

Δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά τόσο φρικτό και αποτρόπαιο έγκλημα όσο αυτό με θύμα το μόλις λίγων ωρών βρέφος που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Δευτέρας, πεταμένο στα σκουπίδια, στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ακόμη και η έμπειρη ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού σάστισε όταν διαπίστωσε κατά τη νεκροτομή ότι το άτυχο μωράκι βρήκε άγριο και βίαιο θάνατο μόλις άνοιξε τα ματάκια του στα χέρια ανθρωπόμορφων τεράτων, που το στραγγάλισαν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο!

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η ιατροδικαστής, μόλις μισή ώρα μετά τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, το αγοράκι στραγγαλίστηκε με τον ομφάλιο λώρο του, τον οποίο ο απάνθρωπος δολοφόνος τύλιξε στον λαιμό του μαζί με ένα σχοινί το οποίο έσφιξε με δύναμη, προκειμένου να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα! Μάλιστα, πριν από αυτό ο παιδοκτόνος σφήνωσε χαρτοπετσέτες στο στόμα του ανυπεράσπιστου βρέφους έως τον οισοφάγο του, ώστε να μην ακούγονται τα σπαραχτικά κλάματά του τη στιγμή που του έκοβε το νήμα της ζωής!

Τις βραδινές ώρες της Κυριακής, ο δράστης της απεχθούς δολοφονίας ή κάποιο τρίτο πρόσωπο τύλιξε σε ένα σεντόνι το άψυχο κορμάκι, το έβαλε σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ και το πέταξε στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, το νεκρό νεογέννητο βρισκόταν επί 10 ώρες μέσα στον κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες ψάχνουν πόρτα πόρτα στην ευρύτερη περιοχή της Πετρούπολης, αναζητώντας κάποια πληροφορία ή στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο είναι ψηλός, με αραιά μαλλιά και γένια.

Έφτασε με λευκό Ι.Χ, βγήκε, πήγε μέχρι τον κάδο και αφού το πέταξε, γύρισε πίσω, μπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε στα στενά της Πετρούπολης.

Στο μικροσκόπιο το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Από την ανάλυση του βίντεο προκύπτει ότι από τη στιγμή που βγήκε από το λευκό αυτοκίνητο με το νεκρό βρέφος έως τη στιγμή που επέστρεψε – χωρίς τη σακούλα –  έκανε σχεδόν ενάμιση λεπτό, για την ακρίβεια 87 δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια η γυναίκα που το γέννησε, καθώς δεν θα ήταν δυνατό να βγει από το σπίτι της στην κατάστασή της, μόλις μισή ώρα μετά τη γέννα. Κατά συνέπεια, αυτός που το έκανε ήταν ένα τρίτο πρόσωπο, ίσως ο ίδιος ο πατέρας του μωρού ή κάποιος συγγενής της γυναίκας που το έφερε στον κόσμο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ψάχνουν σε ιδιωτικά μαιευτήρια, κλινικές, δημόσια νοσοκομεία, ακόμη και ιδιωτικά γυναικολογικά ιατρεία σε όλη την Αττική, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν μια γυναίκα που ζήτησε ιατρική βοήθεια έπειτα από τοκετό, χωρίς όμως να έχει βρέφος μαζί της.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ