Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συμβούλιο του Νησιού για το Survivor 2018. Ο Σάκης Τανιμανίδης, ανακοίνωσε στις δύο ομάδες, τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο νέο κύκλο του reality επιβίωσης.

Αρχικά, τόνισε πως Διάσημοι και Μαχητές θα αγωνίζονται για ένα ξεχωριστό έπαθλο. Οι νικητές θα κερδίζουν μικρές ανέσεις που θα τους φέρνουν πιο κοντά στον πολιτισμό και δεν θα νιώθουν απομονωμένοι. Στην συνέχεια τόνισε πως στο αγώνισμα ασυλίας δεν θα προκύπτουν δύο νικητές αλλά ένας. Ο δεύτερος θα αναδεικνύεται με βάση τις επιδόσεις που είχε στα αγωνίσματα πριν φτάσουν στην ασυλία.

Αυτό, θα κάνει τους παίκτες ακόμη πιο ανταγωνιστικούς, καθώς θα προσπαθούν καθημερινά, να έχουν πολύ καλές επιδόσεις σε σχέση με τους συμπαίκτες τις ομάδας τους και όχι με τους αντιπάλους.

Τη μεγαλύτερη αλλαγή όμως την κράτησε για το τέλος. Όπως αποκάλυψε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού θα μπαίνουν στο reality νέοι παίκτες!

Το ίδιο θα ισχύει και σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος  και χρειαστεί να βγει εκτός παιχνιδιού. Ένας άλλος παίκτης που βρίσκεται σε αναμονή, θα μπαίνει στο Survivor 2018.