Το “Δεν είμαι εγώ” από το ΜΕΘ είναι μια παράσταση που πρέπει να δεις, αν θες να γελάσεις πολύ. #radiopolitismos

Πρεμιέρα εχτές το βράδυ για το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με μια ιδιαίτερα αγαπητή και απολαυστική κωμωδία, το «Δεν είμαι εγώ» του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη.

Μετά από αρκετούς μήνες προβών η ομάδα του ΜΕΘ παρουσίασε στο καλαματιανό κοινό , που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το κωμικό έργο του γνωστού συγγραφέα προσφέροντας πάρα πολύ γέλιο. Όλοι οι ηθοποιοί παρά το άγχος της πρεμιέρας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο επαγγελματικά και άρτια προετοιμάζει και παρουσιάζει τις παραγωγές του το ΜΕΘ επιμένοντας και στην παραμικρή λεπτομέρεια και επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγαν από την αρχή , οτι δηλαδή με αυτό το έργο θα γελάσουμε πολύ και οτι η χρονιά θα ξεκινήσει πολύ διασκεδαστικά. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν για τις ερμηνείες τους.

Η ομάδα του ΜΕΘ, που εντυπωσίασε την προηγούμενη σεζόν με τον “διαφορετικό” «Γυάλινο Κόσμο» κρατώντας πάντα τον πήχη ψηλά, με το έργο αυτό επιστρέφει στις γνωστές παραστάσεις του Μεσσηνιακού Θεάτρου με τα πολλά σκηνικά, την μουσική και  τους πολλούς ηθοποιούς επί σκηνής. Πάντα όμως το αποτέλεσμα είναι καλοδουλεμένο, γιατί όσοι ηθοποιοί κι αν πρωταγωνιστούν, λειτουργούν συλλογικά. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι ηθοποιοί κατευθύνονταν σκηνοθετικά από έναν έμπειρο άνθρωπο και γνώστη του θεάτρου, όπως ο κύριος Περικλής Αλμπάνης, στον οποίο αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

 

Το “Δεν είμαι εγώ” σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ’ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:  Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Ευτράπελα, αστείες παρεξηγήσεις και κωμικά περιστατικά συμβαίνουν , τα οποία προκαλούν το γέλιο των θεατών.

Παίζουν:Λίνος Δουλάμης, Βασίλης Κοβάτσης, Γεωργία Λαζάρου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Γκολώνης, Δημήτρης Δημόπουλος, Μύλη Παπαβασιλείου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Αναστασία Λεντούδη, Μαρία Λαζάρου, Κώστας Αλεξίου, Νίκος Τσαγκάρης, Αντώνης Μπούνας ,Ελένη Γιαννακοπούλου, Βασιλική Σεβαστέλη.

Σκηνοθεσία : Περικλής Αλμπάνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βίνα Μάλαμα.

Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου

Φωτισμοί – ηχητικά: Γιώργος Νικολόπουλος

Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής

Επιδιόρθωση κοστουμιών: Όλγα Λάκκα

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος

Ζωγραφική εκτέλεση: Βασίλης Λαγός

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά – Μακρή.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου ( εκτός από 7/1, 11/1 και 18/1 ) στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

‘Ωρα έναρξης παραστάσεων: καθημερινές 21.30 , Σάββατο και Κυριακή 21.00

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Μακρής στον πεζόδρομο Αριστομένους.

Ο Έμφασις 91.8 fm , ο Life fm 88 και το entermessinia.gr είναι βασικοί χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης.

Καλή συνέχεια  ΜΕΘ

Περισσότερες  Φωτογραφίες απο την παράσταση :

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ