Τραγωδία στη Στέγη Γερόντων στην Καλλιθέα. Οι δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο

Τραγωδία στην Καλλιθέα μετά από φωτιά που  εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, στο υπόγειο του κτιρίου της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων, στην οδό Αγίων Αποστόλων.

Από την φωτιά δύο ηλικιωμένες έχασαν τη ζωή τους. Οι άτυχες γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο, όπου βρισκόταν το δωμάτιό τους, ενώ μία ακόμη που βρισκόταν στον ίδιο χώρο διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που διαμένουν στη Στέγη πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.

Η φωτιά ξεκίνησε από διπλανό δωμάτιο με τις δύο γυναίκες την 55χρονη και την 68χρονη να μην  προλαβαίνουν να αντιδράσουν. Η μία εκ των δύο που εξέπνευσαν από αναθυμιάσεις έπασχε από σύνδρομο Down.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχειρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Eρευνώνται όλα τα ενδεχόμενα αν η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κάποιον ενοικο κατά λάθος γιατί στη στέγη φιλοξενούνταν και άλλοι πάσχοντες από το σύνδρομο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ