Σκότωσε το θείο του για μια θέση πάρκινγκ. Έβλεπε μπροστά του το διάβολο

Σε ισόβια κάθειρξη και 4 χρόνια (από ισόβια κάθειρξη και 10 χρόνια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα) καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 49χρονος κατηγορούμενος από τις Καλλονιές Ανατολικής Μάνης, που τον Απρίλιο του 2013 σκότωσε το θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του με καραμπίνα για… μια θέση πάρκινγκ.

Παρά την κατάθεση ψυχιάτρου ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας που δεν θυμίζει σε τίποτα το στερεότυπο που πολλοί έχουν στο μυαλό τους, το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου του για την αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού.

Ο κατηγορούμενος σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρενέβαινε, ενώ και στην απολογία του άρχισε να μιλά για διάφορες εμμονές και υποστήριζε ότι τα ξαδέλφια του τον ζήλευαν. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ήταν τόσο θυμωμένος επειδή ο θείος του παραβίασε το χώρο του, που στο μυαλό του δεν ήξερε τι έκανε και εκείνη την ώρα έβλεπε μπροστά του το διάβολο, ενώ δεν θα τον σταματούσε ούτε ο Θεός, ούτε η μάνα του και όποιος κι αν πήγαινε να μπει στην αυλή του για να τον σταματήσει, αυτός θα τον πυροβολούσε.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με πρόθεση στη θεία και την 6χρονη τότε κορούλα του ξαδέλφου του.

Ο τσακωμός και η θέση πάρκινγκ

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν το κατηγορητήριο και μαρτυρίες, τσακώθηκε άσχημα με τα ξαδέλφια του γιατί διεκδικούσαν μία θέση στάθμευσης σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Την ημέρα που σκότωσε το θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του με κυνηγετική καραμπίνα, είχε τρεις φορές λογοφέρει με τον έναν ξάδελφό του, γιατί έπιανε τη θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του και τον εμπόδιζε να φύγει.

Τα σπίτια τους είναι δίπλα-δίπλα και όταν η κατάσταση αγρίεψε κι ο κατηγορούμενος έστρεψε την καραμπίνα στον ξάδελφό του, μπήκε στη μέση ο 65χρονος πατέρας του και θείος του δράστη. Η αυτοθυσία του γλίτωσε από το θάνατο το γιο του, αλλά ο ίδιος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Όσο για τους τραυματισμούς που προκάλεσε στα ξαδέλφια του, τη θεία και την 6χρονη ανιψιά του, ο κατηγορούμενος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έριξε στον αέρα και τα σκάγια μπορεί να εξοστρακίστηκαν. Ειδικά δε για τη μικρή αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας ότι έχει ευαισθησία με τα παιδιά και ποτέ δεν θα την έβλαπτε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ