Ο  Παυλόπουλος, δυο υπουργοί και ένας γραμματέας στέλνουν μηνύματα για το Σκοπιανό και την Οικονομία!

  • ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ!

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ Ο ΠτΔ

Στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων για μια ακόμη φορά η Καλαμάτα, καθώς σε διάστημα λίγων ημερών, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο υπουργούς και έναν γραμματέα, για μια σειρά από ζητήματα, στο… φόντο πάντα, του «Σκοπιανού». Χθες το βράδυ, για το θέμα, μίλησε στην τηλεόραση Best ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας πως τίποτε δεν έχει ακόμη δοθεί και πως βλέπει ανοιχτό το… ευκαιρίας, αφού όπως τόνισε το αποτέλεσμα, δεν είναι δεδομένο! Μια ημέρα νωρίτερα, ξεχωριστή ήταν και η –για μια ακόμη φορά- ξεκάθαρη θέση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας, τόνισε πως διαφωνεί κάθετα  με τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται ανήμερα του εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Χριστού και η αναφορά του μεσσήνιου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, θα επισκεφθεί μάλιστα εκ νέου τη Μεσσηνία, σε μικρό χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας μέρος στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και της έναρξης της Επανάστασης, καθώς και στις 29 Απριλίου. Ο κ. Παυλόπουλος, έχει ήδη επισημάνει πως το όνομα που θα δοθεί πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά πάνω απ’ όλα την Ιστορία, την οποία δεν πρέπει παραχαράζει και να μην αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις.

 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σήμερα, εκτός από τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ήδη αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στην Καλαμάτα, βρίσκονται επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο το πρωί συμμετέχουν σε μια πολύ σημαντική ημερίδα. Πρόκειται για την ημερίδα που διοργανώνει από κοινού το υπουργείο Οικονομίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Στην ημερίδα, που ξεκινά στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο και δυστυχώς, αφορά σε πολλούς επαγγελματίες, θα γίνει ειδική αναφορά στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ