Νέο πρόγραμμα για ανέργους έως 35 ετών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 17/Β/11-1-2018 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Αριθμ. οικ. 526/10/2018 για το πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας, μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Διάρκεια προγράμματος και ποσό επιχορήγησης

Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος ανέρχεται στους 18 μήνες για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών και στους 12 μήνες για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ, μηνιαίως.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ