Από τον Γιώργο Πράτανο,

Ο παράνομος δεσμός ενός μεγαλογιατρού και μιας χήρας-μητέρας τριών παιδιών είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία της 44χρονης.

Η Ειρήνη Λαγούδη έμεινε χήρα πριν από τρία χρόνια, όταν έχασε το σύζυγό της, γαιοκτήμονα, από ανίατη ασθένεια. Αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των τριών παιδιών της, ώσπου ήρθε μια νέα μεγάλη ανατροπή στη ζωή της: ο έρωτας με το μεγαλογιατρό της περιοχής. Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, μόνο που υπήρχε ένα θεμελιώδες πρόβλημα: o μεγαλογιατρός είναι παντρεμένος.

Οι δυο τους άρχισαν να συναντιούνται κρυφά, με την Ειρήνη να ζει μια δεύτερη ζωή χωρίς να μοιράζεται με κανένα φίλο ή συγγενή το μεγάλο της μυστικό. Τα ραντεβού ολοένα και πύκνωναν, το πάθος γιγαντωνόταν και εκείνη θεώρησε πως είχε φτάσει η στιγμή για να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Το απόγευμα της παραμονής των Φώτων, τηλεφώνησε στη σύζυγο του εραστή της και της αποκάλυψε όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή έχουν δεσμό με το σύζυγό της και πως θα πρέπει να χωρίσουν γιατί το μέλλον του είναι δίπλα σε εκείνη. Τα πράγματα, όμως, εξελίχτηκαν διαφορετικά από ό,τι σχεδίαζε η 44χρονη. Η σύζυγος του γιατρού αντέδρασε έντονα, ζήτησε εξηγήσεις για τον παράνομο δεσμό και ακολούθησε λογομαχία.

Η ένταση στο σπίτι του γιατρού κορυφώθηκε όταν εκείνος επέστρεψε, λίγη ώρα αργότερα. Η απατημένη σύζυγος είπε στον άντρα της πως πλέον γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη σχέση του και του αποκάλυψε όσα της είπε η ερωμένη του στο τηλέφωνο. Φαίνεται όμως πως ο γιατρός δεν ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, να χωρίσει δηλαδή από τη σύζυγό του και να φτιάξει μια νέα ζωή με την Ειρήνη. Έτσι, έφυγε με τη σύζυγό του από το Μεσολόγγι και την πήγε στον Πύργο, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Αφού έμεινε για λίγες ώρες εκεί, ο γιατρός επέστρεψε στο Μεσολόγγι, με σκοπό να δώσει τέλος στη σχέση με τη 44χρονη, όπως και έκανε όταν συναντήθηκε μαζί της.

Ο γιατρός εξήγησε στην ερωμένη του πως δεν μπορεί να της προσφέρει όσα εκείνη ονειρεύεται, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να παραμείνει στο γάμο του.

Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη μετά το ραντεβού. Τα ίχνη της Ειρήνης χάθηκαν ανήμερα των Φώτων, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι. Την εξαφάνιση δήλωσε επίσημα ο αδελφός της. Η σορός της 44χρονης βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην παραλία Φωτμού, στο Θέρμο, στην Τριχωνίδα, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ την ανακάλυψη έκανε ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας κλήθηκε από την Πάτρα για να συνδράμει στις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση θέλουν τη 44χρονη να έχει προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο προς το παρόν.

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε πως η 44χρονη έστειλε δύο γραπτά μηνύματα: Το πρώτο είχε αποδέκτη συγγενικό της πρόσωπο, όπου του ζητούσε να προσέχει τα παιδιά της και έδινε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, το δεύτερο ήταν προς το γιατρό και έγραφε «Αγάπη μου, θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 44χρονης γυναίκας. Τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρουν πως η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, ωστόσο τα περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν στην εκδοχή της αυτοχειρίας. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.