Από τη Χριστίνα Ζάχου,

Η συνάντησή μου με τον Κώστα Κάππα γίνεται στο διάλειμμά του ανάμεσα στην απογευματινή και τη βραδινή παράσταση Το Ψέμα. Καθόμαστε στην πρώτη σειρά του θεάτρου Μικρό Παλλάς βλέποντας τη σκηνή, εκεί όπου υποδύεται τον «Μισέλ».

Στη παράσταση η σύζυγος του κολλητού του τον βλέπει να φιλιέται με μια άγνωστη και θέλει να το αποκαλύψει στη γυναίκα του. Εκείνος τι θα έκανε σε ανάλογη περίπτωση; «Δεν θα το έλεγα. γιατί κάθε ζευγάρι έχει το δικό του κώδικα και δεν θα ήθελα να τον χαλάσω. Ίσως τους δημιουργούσα μια ένταση που οι ίδιοι μπορεί να την είχαν διαχειριστεί μια χαρά. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα σε μια σχέση. Αν, όμως, ο κολλητός μου ερχόταν και μου έλεγε πως λατρεύει τη γυναίκα του και του είναι πολύ πιστή, ενώ εγώ την έχω δει να κάνει τα αίσχη, το πιο πιθανό είναι να έπιανα την κοπέλα και να της μιλούσα. Γενικά είναι περίεργο όλο αυτό. Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά τι θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση και όχι να φερθείς παρορμητικά» μου λέει.

Στην προσωπική του ζωή αναζητάει την αλήθεια. «Όταν κάνω λάθη, το αναγνωρίζω και μιλάω στη σύντροφό μου. Θέλω να ακούω “συγγνώμη” και τότε ξεχνάω αμέσως τι είχε συμβεί. Με τρελαίνει το αντίθετο. Η παραδοχή δεν είναι κάτι κακό, δεν βρίσκω το λόγο να μη ζητάς συγγνώμη όταν κάνεις λάθος» αναφέρει με αξιοζήλευτη ηρεμία.

Θεωρεί πως είναι εύκολες σήμερα, οι σχέσεις; «Είναι πολύ δύσκολες γιατί υπάρχει ανειλικρίνεια και πρόκληση από το περιβάλλον. Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, νιώθεις πως όλοι αρχίζουν να σε προκαλούν» σχολιάζει ο Κώστας, ο οποίος θεωρεί πως ο ίδιος είναι εύκολος σύντροφος. «Είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος. Ό,τι μου αρέσει θα το πω, όπως θα πω και ό,τι με εκνευρίζει. Όμως σε περίπτωση που δεν ακούγονται τα “θέλω” μου, μπορεί να φύγω από μια σχέση. Ορισμένες φορές μπορεί να χάσεις τον άνθρωπό σου και έπειτα να συνειδητοποιήσεις πόσο τον αγαπάς γιατί η καθημερινότητα δεν σε αφήνει να δεις πάντα ξεκάθαρα τα πράγματα. Πάντως, άλλα πράγματα θέλεις από τη σχέση σου όταν είσαι στα 25, άλλα στα 30, άλλα στα 40» υποστηρίζει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.