Το Μεγάλο Κανάλι δεν διεκδικεί κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες, παρά τα όσα είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για το μέλλον του. Το Mega βρίσκεται εκτός διαδικασίας και σύμφωνα με το protothema.gr οι μέτοχοι του καναλιού ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις επτά άδειες διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Για όλα τα κανάλια τα οποία δεν πρόκειται να καταθέσουν πρόταση, αναμένεται να διακοπεί η εκπομπή τους στο τέλος Φεβρουαρίου. Το γεγονός αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν την Πέμπτη έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Ο έλεγχος κάθε φακέλου εκ των υποψηφιοτήτων, πρόκειται να διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες! Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, με πρώτο αυτό του ΣΚΑΪ, που κατέθεσε το φάκελό του την Τρίτη.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν ενστάσεις.