Βόλος: Ο Παπα ‑ χάρλεϊ τον εγκατέλειψε η πρεσβυτέρα και θα αποκτήσει μωρό με τη σύντροφό του

Ο ιερέας, η μετάθεση του οποίου σε άλλη ενορία με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αυτή τη φορά απευθύνει έκκληση να μην αποσχηματοποιηθεί, καθώς η νέα του… σύντροφος (η σύζυγός του τον εγκατέλειψε) κυοφορεί το πρώτο τους παιδί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Ο ιερέας ζητά από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, κατά παρέκκλιση των κανονισμών της εκκλησίας.

«Δεν έκρυψα ποτέ τη σχέση μου. Το μεγάλο όπλο είναι η αλήθεια. Αγαπώ πολύ τη σύντροφό μου και προέκυψε από αυτό το παιδί. Αφήστε με να παντρευτώ για το παιδί μου» τονίζει ο ίδιος, περιμένοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, μόλις επιβεβαιώθηκε η κυοφορία διαμηνύθηκε στον 47χρονο ιερέα ότι θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αποπεμφθεί από τον ιερό κλήρο.

Ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας ωστόσο όχι μόνο δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά έχει ήδη καταθέσει προσωπική επιστολή στον Μητροπολίτη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως «ο καρπός της κοιλίας της συντρόφου του είναι απόδειξη αγνής αγάπης».

Ο 47χρονος ιερέας αναφέρεται στο γεγονός ότι η πρώην σύζυγός του τον εγκατέλειψε, γεγονός που τάραξε τη ζωή του αφού είχε συνέπειες στην καθημερινότητά του, αιτιολογώντας την κοινή ζωή που διατηρεί με μία άλλη γυναίκα. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ευλογία» για τον ίδιο την γνωριμία με την τωρινή σύντροφό του, σημειώνοντας πως εκτός από το ότι βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει, τον συνδράμει και στο εκκλησιαστικό του έργο.

 

E-Daily

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ