Οι θεατρικές της παραστάσεις αλλά και οι βιντεοταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η Αθηνά Μαυρομάτη έχει γράψει τη δική της πορεία στην υποκριτική έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσει, όμως τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται τόσο πολύ στα φώτα της δημοσιότητας.

«Αυτό τον καιρό κάνω πρόβες για ένα νέο θεατρικό που θα ανεβεί μετά τις γιορτές σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας» αναφέρει στην Espresso και την Τεριάννα Παππά, χωρίς να θέλει να πει περισσότερα ώσπου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Στην πραγματικότητα, η Αθηνά δεν έλειψε καμία σεζόν από το θεατρικό σανίδι, αφού από τότε που ξεκίνησε σε αυτόν τον χώρο τον υπηρετεί αθόρυβα και με συνέπεια.

Στο πλούσιο βιογραφικό της έχει και αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, από τις οποίες έχουν ξεχωρίσει η θρυλική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στον ΑΝΤ1, όπου υποδυόταν την Εκάτη, αντίπαλο της Βίρνας Δράκου (Κάτια Δανδουλάκη), αλλά και «Το μπέρδεμα» πλάι στον Γιώργο Κωνσταντίνου, που προβλήθηκε από το Star, καθώς και «Ο τέταρτος γάμος» από την ΕΡΤ, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Βασίλη Τσιβιλίκα.

Η ίδια, μιλώντας για την καλλιτεχνική διαδρομή της, δηλώνει… πλήρης. «Είμαι χορτασμένη και ευχαριστημένη με όλα όσα μου έχουν δοθεί. Λίγα ή πολλά, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ευχαριστημένος με αυτά που του δίδονται» εξομολογείται στην Espresso.

«Θα ήθελα να παίξω περισσότερο από την τηλεόραση» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ανάμεσα σε αυτά που θα ήθελα να κάνω μελλοντικά είναι να δανείσω τη φωνή μου σε κάποια σειρά κινούμενων σχεδίων, που είναι και το μόνο που δεν έχω κάνει έως σήμερα».