Η ποιήτρια Στέβη Σαμέλη παρουσιάζει τη νέα της ποιητική συλλογή ” Πλασμένοι απο Θάλασσα”

Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 στο πολιτιστικό στέκι “Μπουκαδούρα” στο πάρκο του Λιμενικού Καλαμάτας, η Καλαματιανή ποιήτρια Στέβη Σαμέλη θα παρουσιάσει την δεύτερη ποιητική της συλλογή “Πλασμένοι από Θάλασσα”.
Η συλλογή επιχειρεί ένα εσωτερικό ταξίδι αναζητώντας τις απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο – μα πιο πολύ για τον ίδιο τον άνθρωπο. Η ανθρώπινη ψυχή παρομοιάζεται με την θάλασσα , η οποία άλλοτε ήρεμη και άλλοτε φουρτουνιασμένη, άλλοτε καθαρή και άλλοτε σκοτεινή , πάντα όμως γοητευτική μας προσκαλεί κοντά της.  
“Η θάλασσα συγκρίθηκε με την ψυχή του ανθρώπου.
Ποια είναι αλήθεια πιο βαθιά;
Ποιος τάχα την ορίζει;
Κι αν είναι μόνο ο καιρός που αλλάζει τη μορφή της, τι γίνεται στα βάθη της;
Ποιος κατοικεί εντός της;” 
 

 

Να πούμε οτι η  Στέβη Σαμέλη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς εκπαιδευτικούς και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Από το 1989 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Δημοσίων Σχέσεων και του Μάρκετιγκ, ενώ εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις. Παράλληλα υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός για περισσότερα από 10 χρόνια.

Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου. Επίσης ασχολήθηκε διαγωνιστικά με τους Latin χορούς έπειτα από πολυετείς σπουδές. Η γνώση και κατανόηση της ψυχής ωστόσο την έλκυαν πάντα κερδίζοντας την τελικά, στρέφοντάς την σε σπουδές σχετικά με τη θεραπεία των ψυχικών τραυμάτων με τη μέθοδο της αναδρομής και εργάζεται πλέον ως Regression Therapist.

Με αγάπη στον ολιστικό τρόπο ζωής και πίστη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, ασχολείται επίσης με την ενεργειακή θεραπεία ως Reiki Therapist.
Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Μια βόλτα στα σύννεφα” από τις εκδόσεις Ιωλκός.
Το βιβλίο “Πλασμένοι από θάλασσα” είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή

 

Στην αποψινή εκδήλωση , η οποία να πούμε οτι τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) την ποιήτρια θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι στον χώρο τους άνθρωποι , όπως οι Αντωνία Παυλάκου (Φιλόλογος, μέλος ΕΜΣ) ,Μαρία Τομαρά (Δημοσιογράφος), Θανάσης Παντές (Δημοσιογράφος), ενώ την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά και φωνητικά οι Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου (Ερμηνεύτρια) και Βασίλης Μπαμπανιάρης (Τραγουδοποιός). 

Η ίδια η ποιήτρια θα διαβάσει αποσπάσματα, θα συνομιλήσει με τον κόσμο και θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες της.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ