Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στο Μάντσεστερ, ανάμεσά τους και παιδιά

Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από το χτύπημα στο Μάντσεστερ, στο τέλος συναυλίας της ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Όπως ανακοινώνει αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία του Μάντσεστερ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών έφτασε τους 22, από 19 που ήταν ο τελευταίος απολογισμός, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 59. Ο αρχηγός της αστυνομίας Ian Hopkins επιβεβαίωσε πως μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά και δήλωσε πως αυτό είναι το πιο τρομακτικό περιστατικό που έχει ποτέ αντιμετωπίσει το Μάντσεστερ.

Αποσαφήνισε και το τι έχει συμβεί με τον δράστη. «Είμαστε σε θέση επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό» ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη εθνικότητά του.

«Οι τρομοκράτες θα επιχειρήσουν να διαταράξουν τις ζωές μας» πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί αλλά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ζήτησε δε κάθε ύποπτη δραστηριότητα να αναφέρεται στην τηλεφωνική γραμμή της αντιτρομοκρατικής 0800 789 321. Τόνισε πως οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και πως εκτιμούν πως ο δράστης ήταν ένας, κάτι ωστόσο που ακόμα διερευνούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ